Listen Radio Groove Mix

Kiremitlik Tabya içinde kötü manzara: Yazık bu ağaçlara… :(

Erzurum’daki Kiremitlik Tabya’ya 47 yıl önce törenle dikilen 150 çam ağacı, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade) için yaptırılacak 5 kayakla atlama kulesi için kesildi.

Kiremitlik Tabya
Kiremitlik Tabya

Atatürk Üniversitesi kampusüyle Palandöken İlçesi arasında bulunan tarihi Kiremitlik Tabya’da `Universiade 2011′ için 5 atlama kulesi yapılması kararlaştırılmıştı. Uzmanlar tarafından en uygun yer olarak kabul edilen Kiremitlik Tabya’da, atlama kulelerine yer açmak için 27 Ocak’ta ilk ağaç kesimi gerçekleştirilmiş ve Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları, 100 çam ağacını elektrikli testere ile kesmiş, ancak Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) İl Temsilciliği’nin tepkileri üzerine, ağaç kesimi durdurulmuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu, 60 kadar çam ağacı da yaşı uygun olduğu için Kars Belediyesi’nden kiralanan ağaç sökme ve dikme aracıyla kentin başka yerlerine nakledildi. Diğer ağaçlar için ise `Kesmekten başka çare yok’ denildi.

Bugün öğle saatlerinde ağaç kesimi için işbaşı yapan yüklenici firma Sarıdağlar İnşaat A.Ş.’nin çalışanları, 47 yaşındaki 150 çam ağacını bir saat içinde elektrikli testereyle yere devirdi. Böylece insan emeğiyle kurulan ormanlık alanda Universiade 2011 için kesilen çam ağacı sayısı toplamda 250’ye ulaşmış oldu.

Yorum ekle

Bir Yorum Yazın

Cemal Alp Solak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri 2004 Mezunu, Eski Gazeteci, blogger, iletişim ve dijital pazarlama uzmanı... PHP ve WordPress sevdiği konular...